EVLİLİK VE BOŞANMAK
Bir kadın ve erkeğin mutluluklarını taçlandırmak için evlenmeleri ne kadar doğalsa; evlendikten sonra anlaşamadıkları durumda boşanmaları da bir o kadar doğaldır.
Ancak; aynı zamanda boşanmak en son çaredir. Çünkü aralarındaki sorunlar belki de küçük bir dokunuşla çözülebilecek durumdadır. Aksi halde çiftler bu dokunuş olmadan gereksiz yere boşanabilirler.
Boşanmadan önce bir destek aldıklarında ise danışman; evliliklerinde fark edemedikleri gerçek sorunu fark etmelerine, önce kendi özlerine, sonra eşine, evliliklerine bakış açılarının ve davranışlarının değişmesini sağlayarak, mutluluklarının artmasına katkıda bulunabilmektedir.
Bazen herşeye rağmen boşanma gerçekleşse bile, bazı evliliklerde boşanmadan sonra da sorunlar, hele de arada çocuklar varsa; taraflardan birinin, ikisinin ya da ailelerinin etkisiyle bitmemektedir.
Bazen de boşanan bazı erkekler, eski karısını kendi malı, kendisinin bir parçası gibi görmeye devam etmektedir.
Böyle bir erkek; çocukluğunda anne babasından yeterli bağlanmayı alamamış bir bireydir. Bu duygusal açlığını, ilk bağlandığı kişiden almak ve tatmin etmek isteyecektir. Ama aslında bu bağlanma; bağlılık değil, bağımlılık şeklinde olmaktadır.
Bu erkek çocukluğunda ayrıca şiddetle büyüdüğü için de; kadınına ve çocuklarına şiddet uygulayabilmektedir. Bu zorlu evlilikten bıkan karısı boşanmak istediğinde ise; elinden oyuncağı alınan 2 yaşındaki küçük bir çocuğun tepkisini gösterebilmektedir.
“Ya benimsin, ya kara toprağın.” inancıyla hareket ederek, masum kadına ve evlatlarına zarar verebilmektedir.
Böyle davranan erkeğin mutlaka bir uzmandan destek alması ve topluma kazandırılması gerekmektedir.
Evlilikte Etkili İletişim seminerlerimde tekrarladığım bir şey var. O da şu;
1. Evlenmeden önce bireylerin mutlaka “Eş Seçimi ve Kendini Tanımak” seminerlerine, eğitimlerine katılmaları ve hem kendilerini hem eş adayını tanımaları; kendi yararına olacaktır.
2. Evlenmeden önce eş adayının ailesini tanımaları da kendi yaralarına olacaktır.
3. Evlendikten sonra oluşabilecek sorunlar için ” Aile İçi İletişim” “Kendini Tanımak” ile ilgili seminer ve eğitimlere katılmaları, gerekirse aile danışmanlarından destek almaları fayda sağlar.
5. Öfke kontrolünü sağlayamadıklarında; öfke kontrolü eğitimleri ve danışmanlıklarını almaları mutlulukları için şarttır.
6. Boşanma gerçekleşmişse, ( ki boşanmak bir travmadır) her iki tarafın da bu travmayı daha kolay atlatabilmeleri için mutlaka bir yardım almaları gerekmektedir.
7. Şiddet vakalarında şiddeti önleyici daha büyük yaptırımlar, ağır cezalar verilmelidir.
Sevgiyle kalın…
Ayşegül Özkonak
Kişisel Gelişim Eğitmeni ve Sosyal İletişim Danışmanı
05052509633
www.aysegulozkonak.com
http://www.facebook.com/aysegul.ozkonak
Tweets by aysegulozkonak
https://instagram.com/kisiselgelisimdansman
#Nlp #okul #başarı #profesyonelkoç #eğitim #seminer #ilişkiler #kadınlar #erkekler #evliliktesorunlar #evlilikteçözüm #ikiliilişkiler #ekonomi #eşilişkileri #aile #kişiselgelişim #eğitimkoçu #annebabaçocuk #sağlıklıyaşam
#bütünseldönüşümkoçluğu
Bir cevap yazın