İÇSEL HUZUR İÇİN ARINMAK İSTER MİSİNİZ?
Hayatınızdaki birilerinin söz ve davranışları sizi; sizin söz ve davranışlarınız o birilerini rahatsız ediyor mu?

Bu davranışların kökeninde, temelde, bir duygu ya da his olduğunu bilin.

Sizdeki öfke duygusunun altında, hiç fark etmediğiniz başka duygular bulunabilir. Önce bu duyguların farkına varın ve kabul edin.

Karşılıklı öfke duygunuz oluşmadan çok daha önce; diyelim ki birileri hakkında olumsuz düşündünüz ve sözel olarak ya da içsel anlamda o kişiyi yargılayıp, eleştirdiniz. Kınadınız ya da suçladınız. Üzerinden zaman geçti ve siz tüm bu düşünce ve sözlerinizi unuttunuz. Ama evren unutmaz.
Bir süre sonra sizinle o kişinin arasında anlamlandıramadığınız bir gerginlik, bir huzursuzluk hisseder, bir çatışma yaşarsınız. Hatta belki, onun tarafından ya da onu destekleyenler tarafından dışlanırsınız, yalnız bırakılırsınız ve belki de; siz de bir şekilde
suçlanırsınız. ( Örnekler çoğaltılabilir.)
Ya da kınadığınız kişi her ne yaşamışsa, siz de aynısını ya da benzerini yaşarsınız. Ya da sizin nesliniz yaşar. Ve yine üzülürsünüz.
Çünkü daha evvelinde söz ya da davranışlarla, o kişinin karmasına (kaderine) girmiştiniz.

Nedeni ne olursa olsun eğer birisi bize karşı tepkisel davrandıysa, olumsuzluklar yaşıyorsak bilin ki; dışarıda hiçbir şey yok. Hepsi bizim içimizde.

Biz değişirsek, dünya da değişir.

Havai’de yaşayan Dr. Ihaleakala Hew Len; adli birimde
suç işleyen akıl hastalarıyla yıllarca uzman psikolog olarak çalışmıştır. Çalıştığı birimde akıl hastalarının olumsuz davranışlarıyla başedemeyince, uygulamada çözümsüz kalınca; onlara yerli bir şifacı olan Morrnah Nalamaku’ dan öğrendiği Ho’oponopono’yu uygular. Hastaların hepsinin sakinleştiğini, sorunların çözüldüğünü fark eder ve bir süre sonra onları taburcu eder. (Okumak isterseniz: Zero Limit
Joe Vitale tavsiye ederim. )
—-
Bugünden itibaren size öğreteceğim bu uygulamayı (Ho’oponopono’yu)
kendinize yapın ve siz de arının.

Bu uygulama için: Rahatsızlık duyduğunuz kişiyi hayalinizde karşınıza alın; gözler kapalı olsun, (kendinizin suçsuz; karşıdakinin suçlu ve hatalı olduğuna inansanız da) aşağıdaki sözleri gönlünüz yumuşayana kadar
söyleyin.

SENİ SEVİYORUM
ÖZÜR DİLERİM
LÜTFEN BENİ AFFET
TEŞEKKÜR EDERİM.

İçsel olarak arındığınızı, huzur, sakinlik ve dinginliğe ulaştığınızı ve sorunlu kişilerle aranızın da düzeldiğini fark edeceksiniz.

Sevgiyle kalın.
Ayşegül Özkonak
Kişisel Gelişim Eğitmeni ve Sosyal İletişim Danışmanı
05052509633
http://www.facebook.com/aysegul.ozkonak

https://instagram.com/kisiselgelisimdansman/
www.aysegulozkonak.com
aysegulozkonak@gmail.com