SEMİNERLERİN OLUMLU ETKİSİ

Önceki seminerlerime katılanlara soruyorum:

-Seminerden sonra hayatınızda olumlu olarak bir değişiklik oldu mu?

Bir katılımcım diyor ki;
“Ayşegül hocam, seminerinizdeyken affetme çalışmasında ” karşınıza kırgın olduğunuz kişiyi alın” demiştiniz, ben eşimi almıştım. Sonra eve gittim. Eşime kırgındım, birbirimizle 1 aydır konuşmuyorduk. Dediklerinizi uyguladım. Eşimi güler yüzle karşıladım. Ben daha hiçbir şey demeden eşim benden özür diledi, konuştuk. Sizin söylediklerinizi ona da anlattım. Daha önce danışmana karşıydı ama kendiliğinden bana “Danışmana gidelim” dedi.
Allah sizden razı olsun hocam .”

Bir diğeri ;
” Hocam, kocam çok uyuşuktu. Seminerinizden önce ona çok kızardım. Söylenirdim. Sizden öğrendim ki yeşilmiş. (Yeşil kişilik renginden bahsediyor) Artık kızmıyorum. Söylenmiyorum. Onu olduğu gibi kabul ettim. Böylece öfkelenmiyorum da. Allah sizden razı olsun.”

Bir diğeri ;
” Hocam ben eskiden çok laf çarpıştırırdım. Sert konuşurdum. Artık güzel konuşuyorum. “Hayatım” falan diyorum. Bugün seminerinize yetişmek için saat ikiye kadar işleri yetiştirmeye çalışıyordum. Eşim
diyor ki,” Sen seminere gideli çok değiştin. Bırak bulaşıkları ben yıkarım. Her işi de yaparım. Sen yeter ki Ayşegül Hanım’a git”
Kızım da çok memnun hocam. Sayenizde çok iyiyiz. Sağolun.”

Bir başka katılımcım;
” Hocam eskiden kocamla çok kavga ederdik. Annesigile çok öfkelenir, eve gelmelerini istemezdim. Hakkını aramıyor diye de kocama kızardım. Affetme tekniği öğrettiniz ya, onları sayenizde affettim. Artık tartışmıyoruz bile. Allah sizden razı olsun.”

Bir diğeri;
” Ayşegül hocam, biz 15 yıllık evliyiz. İki oğlumuz var. Sürekli tartışırdık. Seminerinizden sonra öğrendim ki kocamı hiç tanımamışım, ne çok hatalar yapmışım. Annem sessizdi.Kendini babama karşı ezdirirdi hep. Ben annemi savunurdum. Annem gibi olmayayım dedim. Sanki beni anlattınız. Siz anlatırken evliliğim gözümün önünde sıralandı. Ama hatanın neresinden dönersek kârdır değil mi hocam? Artık kocama karşı farklı davranıyorum. O da çok memnun. Sağolun. Kendimi tanıttınız bana. İyi ki varsınız.”

Bir diğeri;
“Ayşegül hanım dünkü seansına bayıldım. Aynısını kızım ve eşime uyguladım, kuş sesleri ile sakinleştik. Lütfen bir daha bekliyoruz.”

Bir diğeri;
“Günaydın Ayşegül Hocam, eşim daha sakindir. Ben aceleciyim. İki oğlum var ellerinizden öper. Onlara hiç sarılmazdım. Sarılacakları zaman da iterdim. Sizin seminerden sonra eve gittim. Sırayla hepsine sarıldım. Şaşırdılar.” hayırdır?! ” diye sordular. Sizi anlattım. Karar aldık birbirimize daha çok sarılmaya. Sarılıyoruz ve sarılırken de gülüşüyoruz. Artık ilişkimiz çok güzel. Bizim evde idol oldunuz. Sonsuz teşekkürler… ”

Bir diğeri;
” Merhaba hocam bende sizi dinledikten sonra hayatımda iyi şeylerin yolunda gitmesi için, bazı şeylerin yerini değiştirdim. Sizden duyduklarımla hayatıma yön vermeyi ögrendim. Kişilere yaklaşımım daha da güzel oldu. Sabaha kadar değil her gün dinlesem bıkmam sizden. Sonsuz teşekkürler iyi ki tanıdım sizin gibi kanatsız meleği. Canımsın. ”

Bir bayan katılımcım;
” Hocam merhaba, seminere bir arkadaşın davetiyle geldim. Sizi dinledikçe hayatım gözümün önünden bir film şeridi gibi geçti. Meğer ben eşime ne hatalar yapmışım. Kendimi bir aynada görmüş oldum. Ağzınıza, yüreğinize sağlık.”

Bir başka katılımcım. Bayan;
” Hocam sizi bir saat değil, üç saat değil, saatlerce dinlerim. Sizi sık sık buraya davet etsek gelir misiniz? ”

Bir erkek katılımcım;
” Ayşegül hanım, keşke eşim de burada olsaydı. Babası hasta olduğu için onun yanında. Gelemedi. Burda olmasını çok isterdim. Kadınlara erkekleri tanıttınız. Erkekleri de kadınlara. Çok teşekkür ederiz. Genelde çok öfkeliyimdir. Sizden çok şey öğrendim. Hepsini uygulayacağım. 😊 ”

Bir bayan katılımcım;
” Hocam seminerinize hayran kaldım. Çok bilgi ve donanımlısınız. Konuları birbirine bağlamanız ve örnekleriniz hepsi bizim yaşadıklarımız. Sizi iyi ki tanımışım. ”

Tüm katılımcılarıma teşekkür ediyorum.
Birilerinin hayatına olumlu yönde dokunabilmek, anlatılmaz güzel bir duygu. Mesleğimi de, insanlarımızı da çok seviyorum.
İnsanlarımız ilişkilerinde farkında olmadan yaptıkları hataları fark edip, doğru davranışlara geçtiğinde; ilişkisi de yavaş yavaş düzeliyor. Seminerlerimin amacı da bu.
Dönüşlerden anlıyorum ki doğru yoldayım…Hepinize kucak dolusu sevgiler. 😊

Sevgiyle kalın 🙂
Ayşegül Özkonak

Aile Danışmanı
Kişisel Gelişim Eğitmeni ve Sosyal İletişim Danışmanı